Søk nå

Bærekraftig hverdag

For anleggsgartnere er bærekraft en del av hverdagen. Hver dag bygges flotte uteområder som skal brukes av deg og meg. Mange av disse uteområdene er bygget med metoder og redskaper tilpasset klima- og miljøutfordringene vi står midt oppe i.

Bærekraft hver dag

Bærekraft kan oppleves som noe stort og uoversiktlig, og mange ganger er det bare ord. Som anleggsgartner er bærekraft en del av hverdagen – hver eneste dag. Vi er ikke perfekte, men vi blir bedre, litt bedre hele tiden. Vi er med på å teste og utvikle batteriredskaper. Vi jobber sammen med kommuner og andre oppdragsgivere for å finne gode løsninger for håndtering av vann. Våre leverandører finner nye måter å gjenbruke materialer. Vi går små skritt hver dag – vi sår frø for en bærekraftig fremtid.

Vann

I flere tusen år har anleggsgartnerne jobbet med å få kontroll på regnvannet. Det er fremdeles en av våre viktigste arbeidsoppgaver. Vann er en ressurs når det brukes riktig. Med klimaforandringene har vannets oppførsel endret seg og det kommer mer nedbør på kortere tid. Gode bærekraftige uteområder håndterer dette og tar vare på regnvannet som kommer. For eksempel kan det samles og brukes som vanning til planter.

En pust i bakken med gode kolleger, er det rom for - og hva er vel bedre enn å ha pauser ute i det fri?
En pust i bakken med gode kolleger, er det rom for - og hva er vel bedre enn å ha pauser ute i det fri?
Mange av våre prosjekter krever gravemaskinarbeid. Å håndtere maskiner er derfor en sentral del av opplæringen.
Mange av våre prosjekter krever gravemaskinarbeid. Å håndtere maskiner er derfor en sentral del av opplæringen.

Kvalitet og lokale materialer

I Norge har vi flotte og gode naturressurser som kan brukes til å bygge varige og vakre uteområder. Selv om det kanskje er rimeligere å hente stein fra utlandet, er det mer bærekraftig å benytte våre egne ressurser. For hvert år som går blir anleggsgartnerne og våre kunder flinkere til å velge de rette materialene, samt gjenbruke materialer på stedet. Bli med sammen med oss for å bygge enda bedre og mer bærekraftige uteområder!

Elektriske redskaper og maskiner

Som anleggsgartner bruker du mange forskjellige redskaper og maskiner, både store og mindre. En del av de minste redskapene er nå blitt batteriredskaper, slik som hekksaks, løvblåsere og gressklippere. Vår samarbeidsbedrift Steen & Lund har sammen med Oslo kommune hatt gjennomføringen av Norges første utslippsfrie anleggsplass. Der er alle maskiner elektriske, også gravemaskiner på opp til 14 tonn. Dette er med på å utvikle bærekraftige bygge- og anleggsprosjekter.