Søk nå

Møt Eirik: Jeg vil være med å skape og drifte fine anlegg

 

Veien til anleggsgartnerfaget:

Jeg startet min læretid hos Strandman i juli 2018 og er akkurat nå fullt opptatt med skolegang og snørydding. Etter tre år videregående utdanning innen studiespesialisering med realfag startet jeg høsten 2016 på universitet. Men der fant jeg meg ikke tilrette og sluttet på skolen. Jeg fikk jobb hos Horten Kirkelige fellesråd med drift og vedlikehold av kirkegårder i hjembyen. Det var midt i blinken for meg. Jeg ville jobbe ute og skape og vedlikeholde gode uterom. Siden jeg hadde brukt opp retten til videregående utdanning fikk jeg realkompetansevurdering og kunne begynne rett på vg2 anleggsgartner på Gjennestad.

Hva slags prosjekter jobber du med?

I løpet av det første halvåret i lære har jeg fått bryne meg på en rekke ulike oppgaver. I vinterhalvåret har jeg min egen brøyterode. Ellers har det gått mest på private anlegg og listen over hva jeg har fått jobbe med er lang. Grunnarbeider og fundamentering, legge trekkerør og varmekabel, legge belegningsstein og hugge og legge skifer, sette murer, etablere plen, planting og kanter og border i granitt av ulike dimensjoner.

Hva liker du best med jobben?

Jeg trives utrolig godt hos Strandman. Der har jeg blitt tatt godt imot både av ledelsen og av mine arbeidskollegaer. Jeg jobber sammen med mange flinke fagfolk som villig deler av sin erfaring og kompetanse, også får jeg slippe til og prøve meg. Mest morsomt er det grønne, og spesielt liker jeg å jobbe med frukttrær. Det er spennende å se at god skjøtsel skaper gode avlinger. Når jeg jobber med det grå er det grunnarbeidene og å legge dekker som er mest morsomt. Når man jobber med toppdekket ser man virkelig forandring!

Hva er målene dine videre?

Jeg vil være med å skape og drifte fine anlegg. Min drøm er å bli fagarbeider, fortsette med kompetansebygging, og om noen år jobbe som prosjektleder med prosjektutvikling på estetisk og teknisk nivå, lede prosjektarbeidet og oppnå resultater for kunde og for arbeidsgiver.

Er du en fremtidig anleggsgartner? Test deg selv her!