Søk nå
Henrik Møyland

Møt Henrik: Digger at ingen dager er like

  • Navn: Henrik Møyland
  • Alder: 22 år
  • Bosted: Andebu
  • Utdannelse: Anleggsgartner på Gjennestad vgs, fagskoleutdanning som anleggsgartnertekniker og fått mesterbrev, på VEA i Moelv
  • Stilling: Anleggsgartnertekniker og Anleggsleder
  • Firma: Håkonsen & Sukke AS

 

Hva slags prosjekter jobber du med?

Jeg startet som lærling i Håkonsen og Sukke i 2012. Da begynte jeg å jobbe med privat prosjekter i hager og gårdsplasser. Her fikk jeg en grundig og god opplæring i hvordan ting henger sammen fra start til slutt. Man lærer også veldig godt å løse ting på stedet, samtidig blir man veldig selvstendig.

Jeg jobber også med større offentlige anlegg og prosjekter for utbyggere i Vestfold. Her har jeg fått lære mer av hvordan det hele bildet på en byggeplass henger sammen fra start til slutt. Det er her en anleggsgartner utgjør en stor rolle med hvordan resultatet og uttrykket på et prosjekt blir ferdigstilt. Ofte er det velig hektisk på slutten, men veldig moro når alt er ferdig og overlevert byggherre.

Hva liker du best å jobbe med?

Jeg liker variasjonene fra prosjekt til prosjekt, ingen dager er like. Det er jo også veldig viktig å være glad i alle årstidene, det har for meg mye å si for trivsel med arbeid. Jeg liker også å jobbe i team med mange flinke kolleger hvor man utfyller hverandres kvaliteter i arbeidet.

Hva er målene dine videre?

Jeg vil fortsette i HSL og har en flott og arbeidsom gjeng å jobbe sammen med på små og store prosjekter. Etter hvert tenker jeg at jeg har lyst til å regne litt mer på jobber og ha hele kundekontakten og prosjektansvaret. Dette er et stort ansvar, men jeg liker utfordringer og det er dette man vokser videre på.

Tips til de som ønsker å bli anleggsgartnere?

Jeg har også tatt fagskoleutdanning som anleggsgartnerteknikker og fått mesterbrev, på VEA i Moelv. Dette gjorde jeg for å få en enda mere helhetlig forståelse innenfor faget. Dette gikk over to vintre. Dette er noe som passer sesongen for en anleggsgartner veldig godt.

Jeg kan oppfordre alle til å gjøre dette om man ønsker en grundigere forståelse innenfor faget etter man har tatt Fagbrevet.

Er du en fremtidig anleggsgartner? Test deg selv her!