Søk nå

Møt Kristian – det er det grønne som gir mening!

 

Hva slags prosjekter jobber du med?

Jeg har vært med på en god del forskjellige arbeider innen den grå delen av faget. Det har vært en god del belegningsstein og natursteinsarbeider. Den delen jeg er mest interessert i – og som var grunnen til at jeg ble anleggsgartner – er det grønne. Jeg har ikke jobbet så mye med dette til nå i læretiden, men ser frem til disse oppgavene videre i læreløpet.

Hva liker du best med jobben?

Det er det grønne! Å kunne planlegge beplantning, foreta plantevalg og til slutt se det ferdige resultatet er spennende! Mange av medelevene mine på skolen synes det var morsommere å jobbe med stein enn planter, men tenk deg hvordan en park hadde sett ut uten noe blomster og planter – for meg er det den grønne delen som gir faget mening!

Hva er målene dine videre?

Mitt første møte med anleggsgartnerfaget var i 9. klasse når jeg var utplassert hos Strandman. Jeg har et mål om å ta mer utdannelse etter fagbrevet, og sikter meg inn på studier ved NMBU på Ås. Jeg drømmer om å jobbe som konsulent eller prosjektleder senere, og ser for meg at landskapsingeniør er et mulig studie for meg. Uansett har jeg mange muligheter når jeg har et fagbrev med praktisk erfaring som grunnlag!

Er du en fremtidig anleggsgartner? Test deg selv her!