Søk nå

Møt Maria: Legging av belegningsstein er spennende

  • Navn: Maria Ryningen Solberg
  • Alder: 18 år
  • Bosted: Sarpsborg
  • Utdannelse: Gjennestad vgs
  • Stilling: Lærling på Gjennestad

 

Hva slags prosjekter jobber du med?

Hver uke på skolen har vi praksis to dager, mandag og tirsdag. Disse dagene jobber jeg sammen med min praksisgruppe, der vi er 5 elever. Sammen med en lærer utfører vi forskjellige typer anleggsgartneroppgaver. På høsten har vi blant annet jobbet endel i parken på Gjennestad. Der har vi vært med på plenklipping og opprydding av sommerblomster slik at parken er klar for vinteren. Jeg har også fått være med på en jobb utenfor skolens område, der vi har lagt belegningsstein hos en kunde – det var lærerikt.

Hva liker du best med jobben?

Jeg synes noe av det som er morsomst er å plante blomster i et bed. Da ser man så raskt resultater og det blir fint! I tillegg synes de fleste som går forbi at det vi gjør er bra, og vi er med på å gjøre dagen litt bedre for mange forskjellige mennesker. Legging av belegningsstein er også spennende – det skjer store forandringer på kort tid!

Hva er målene dine videre?

Målet mitt er å fullføre dette skoleåret på en god måte. Jeg vil følge med når vi har praksis, og i tillegg være klar for å lære i klasserommet. Jeg har et mål om gode karakterer, spesielt i programfagene. Når våren kommer så satser jeg på å bestå eksamen med glans!

Er du en fremtidig anleggsgartner? Test deg selv her!