Søk nå

Møt Rhea Charlotte: Jeg liker de varierte arbeidsdagene

 

Hva slags prosjekter jobber du med?

I løpet av min læretid har jeg fått lov til å være med på det aller meste. Jeg har vært med på store offentlige anlegg, som den siste utbyggingen ved Sykehuset i Vestfold – Tønsberg, i tillegg til mange mindre prosjekter hos privatkunder. Veldig mye av det jeg har jobbet med er i den grå delen av faget, som kantsteinsetting, heller av granitt eller betong, murer og benker. Men på de fleste prosjektene er det også noe plen eller planting som jeg har vært med på.

Hva liker du best med jobben?

Jeg synes det aller beste med å være anleggsgartner er de varierte arbeidsdagene. Dagene er forskjellige siden vi har så mange forskjellige arbeidsoppgaver på ett anlegg. I tillegg synes jeg det er en kjempestor fordel at jeg får lov til å bytte arbeidssted så ofte – når vi begynner på et nytt prosjekt er det et annet sted enn det forrige. Alle mine flotte kollegaer bidrar til samarbeid og gode løsninger på utfordringene vi møter, det setter jeg stor pris på. Jeg er kreativ og liker å finne gode løsninger, som anleggsgartner får jeg lov til å være håndverker og dekoratør på samme tid.

Hva er målene dine videre?

Målet mitt er å fullføre læretiden og bestå fagprøven. Et av områdene jeg synes er spennende, og som jeg gjerne vil bli enda flikere til å jobbe med, er naturstein. Jeg er enda ung og veien blir til mens man går, derfor synes jeg det er bra at det finnes så mange gode videreutanningsmuligheter og kurs i dette faget, kanskje kommer jeg til å benytte meg av dette i fremtiden.

Er du en fremtidig anleggsgartner? Test deg selv her!