Søk nå
Stian Kjoss

Møt Stian: Jeg lærer noe nytt hver dag

 

Hva slags prosjekter jobber du med?

I mine syv år som anleggsgartner fagarbeider har jeg vært borti det meste, men nå de siste årene har jeg holdt på med en særdeles viktig oppgave som ikke så mange tenker over at en anleggsgartner gjør: Jeg bygger lekeplasser. Jeg skaper steder for fysisk lek og utfoldelse, enten det er i barnehager, på skoler eller i offentlig parker. Vi har stort fokus på sikkerhet, alle må føle seg trygge, men også kunne utfordre seg selv.

Hva liker du best med jobben?

Å være anleggsgartner er å være så mangt. Så si ingen dager er like og jeg møter stadig på nye problemstillinger og utfordringer. Det er noe av det jeg liker aller best. Jeg må stadig legge til rette nye løsninger og bruke kreativiteten min. Jeg er stolt av å være anleggsgartner, og få være med på å bygge utomhusanlegg, både stort og smått.

Hva er målene dine videre?

Jeg har nå vært i bransjen i ca. 10 år og ser for meg å være det i mange år til. Jeg har gått teknisk fagskole og målet mitt er å stadig klarte oppover på rangstigen. Kanskje jeg en dag bli leder i et solid firma. I tillegg går jeg nå på skole for å lære mer om overvannshåndtering, også kjent som LOD lokal overvannsdisponering. Dette handler mye om utnyttelse av vannet som ressurs og ikke bare et problem, dette er noe vi virkelig kan få bruk for i våre anlegg.

Tips til de som ønsker å bli anleggsgartnere?

Husk at anleggsgartner er så mangt, ikke bare belegningsstein og plenklipping, selv om det også er morsomt og en del av faget det også😊

Er du en fremtidig anleggsgartner? Test deg selv her!