Søk nå
Tine Øhman

Tine Øhman

Tine er gartner og fagarbeider for Agaia.

Hvorfor har du valgt å være fadder?

Jeg valgte å bli fadder for å gi ungdommene og de fremtidige lærlingene en trygghet. Det er viktig for meg å være en støttespiller for lærlingene våre i Agaia, og jeg ønsker å gi den samme tilstedeværelsen til de som kanskje ønsker å søke plass hos oss i fremtiden.

Hvilke tre egenskaper mener du er viktigst å ha for en fadder?

  1. Imøtekommende
  2. Tålmodig
  3. Forståelsesfull

Nevn to eksempler på typiske fadderoppgaver?

  1. Delta på arrangementer og samlinger hvor vi faddere får muligheten til å bli kjent med elevene og fortelle dem litt om bedriftene vi jobber i.
  2. Være en kontaktperson for elevene når de skal ut i praksis/læretid hos oss. Det er viktig at elevene føler seg ivaretatt fra første stund, jeg vil derfor være tilstede for å veilede elevene og lærlingene som er hos oss.

Hva gleder du deg mest til med fadderprosjektet?

Men en viktig del av dette prosjektet for meg er å være med på å sette standarden for hvordan vi tar imot både praksiselever og lærlinger for årene fremover. Jeg ser også frem til å samarbeide med de andre bedriftene i bransjen, for jeg tror vi kan lære mye av hverandre!

Hva er det beste med å være anleggsgartner?

Vi har definitivt det mest varierte yrket!

Vi gjør alt fra å kjøre store og små maskiner, beskjærer trær, legger stein, steller blomster og måker snø. Noe av det mest tilfredsstillende for meg som gartner er å vedlikeholde de anleggene som mine kolleger har laget, det gjør meg stolt!

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Jeg jobber med vedlikehold og har kanskje ikke den typiske hverdagen de fleste ser for seg en anleggsgartner har.

Om vinteren driver vi på vedlikehold med å legge granbar og kranser på graver, vi jobber også med beskjæring av trær, både vanlig vedlikeholdsbeskjæring og kolling. Jeg bruker også tid på å planlegge for kommende sommersesong.
Om sommeren er det mange baller i lufta! Jeg har mange prosjekter å vedlikeholde, så jeg luker, vanner, steller planter og klipper gresset. Så reiser jeg videre til et annet sted hvor jeg f.eks. planter sommerblomster og klipper hekker. Ingen dag er lik!

Fun fact:

Lager TikTok’s med mannen min på fritida. 😅

← Gå tilbake